Beograd, 25.4.2017. – Salesforce, vodeće svjetsko rješenje u području CRM-a, sustava za upravljanje klijentima, predstavljeno je u Beogradu pred mnogim tvrtkama koje posluju u Srbiji i šire.

 


 
Njih je u Falkensteiner hotelu okupila softverska tvrtka HSM informatika, jedini registrirani Salesforce partner u Srbiji. CRM rješenja razvijena su kako bi se lakše komuniciralo s klijentima i upravljalo marketinškim i prodajnim procesima, a Salesforce zadnjih deset godina po tržišnom udjelu na globalnom tržištu zauzima prvo mjesto.

Vrijedi spomenuti i kako je prema američkom časopisu Forbes, Salesforce već šest godina na samom vrhu popisa najinovativnijih kompanija u svijetu, tako da se rješenje kontinuirano proširuje i unaprjeđuje novim mogućnostima, kako bi svojim korisnicima omogućilo značajna unaprjeđenja u poslovanju.

Istvan Viz, Salesforce Senior Account Executive, okupljenima je pojasnio kako je korištenjem ovog rješenja moguće ostvariti kvalitetniji kontakt s kupcima, ali i neuporedivo bolju suradnju kako unutar tvrtke, tako i s partnerima. Krajnji rezultat boljeg upravljanja marketinškim i prodajnim procesima je veće zadovoljstvo klijenata i rast prihoda, što potvrđuju rezultati tvrtki koje koriste Salesforce rješenja.

Na događanju su svoja praktična iskustva s prisutnima podijelili i Salesforce korisnici. Tako je Marija Buljugić, voditeljica prodaje iz tvrtke Devtech, prezentirala kako njihovoj tvrtki Salesforce pomaže u izgradnji odnosa s klijentima na globalnom nivou, dok je Milan Davidović, direktor sektora za brigu o kupcima iz tvrtke Delta Motors, podijelio iskustvo implementacije rješenja i predstavio prednosti koje im Salesforce donosi u poslovanju.

Tamara Živanović, voditeljica prodaje softvera iz beogradskog ureda HSM informatike, kao i Juraj i Jakov Urbanke, tehnički i operativni direktori HSM informatike, predstavili su prednosti zbog kojih se korisnici kako bi unaprijedili poslovanje, bez obzira je li reč o manjim i srednjim tvrtkama ili pak korporacijama, odlučuju za Salesforce.