Na temelju prihoda od CRM-a u 2016., Salesforce je stekao više dobiti i povećao udio na tržištu od bilo kojeg drugog CRM dobavljača. Salesforce je također prepoznat kao lider u tržišnom udjelu u aplikacijama za prodaju, korisničku službu i marketing.

 


 
International Data Corporation (IDC) proglasio je Salesforce prvim CRM providerom na svijetu već četvrtu godinu zaredom. Salesforce je ojačao svoju poziciju na tržišu i povećao dobit više od bilo kojeg drugog dobavljača CRM rješenja. Štoviše, Salesforce je povećao svoj udio na tržištu više nego što su to uspjeli zajedno svi ostali CRM dobavljači koji se nalaze na ljestvici top 10! Također, Salesforce je proglašen liderom u tržišnom udjelu u aplikacijama za prodaju, korisničku službu i, po prvi, put, marketing.

"To što smo kontinuirano na vodećoj poziciji na tržištu CRM rješenja potvrđuje neusporedivu sposobnost koju Salesforce ima u omogućavanju tvrtkama da isporuče zadivljujuća iskustva koja transformiraju odnose s klijentima," rekao je Alex Dayon (President i Chief Product Officer, Salesforce). "CRM nikad nije bio važniji nego što je danas, i nijedna druga softverska tvrtka ne može se uspoređivati s inovativnošću, širinom i dubinom ove inteligentne platforme."

Salesforce: globalni lider u području CRM-a

 
Salesforce je najbrže rastuća tvrtka od top pet softverskih tvrtki na svijetu. Uz portfelj rješenja koja uključuju prodaju, korisničku podršku, marketing, trgovinu, zajednice, analitike, IoT i razvoj aplikacija - i to sve na jednoj cloud platformi, tvrtke svih veličina i industrija se oslanjaju na Salesforce inteligentnu platformu kako bi se povezali sa svojim klijentima na potpuno nove načine.

Zahvaljujući predanosti uspjehu svojih kupaca, Salesforce nastavlja unaprijeđivati svoje CRM rješenje u skladu s današnjim digitalnim svijetom. Salesforce je 2016. predstavio projekt Salesforce Einstein, čime su vodećem svjetskom CRM rješenju dodali i kompontentu umjetne inteligencije. Salesforce Einstein omogućava tvrtkama da iskoriste moć umjetne inteligencije kako bi kupcima pružali pametnije, personaliziranije iskustvo prodaje, marketinga, korisničke podrške i još mnogo toga.

Izvor: Salesforce Named #1 CRM Provider For Fourth Consecutive Year