Zagreb, 15.09.2016. – Salesforce, vodeće svetsko rešenje u području CRM-a, sistema za upravljanje kupcima, predstavljeno je u Zagrebu pred gotovo stotinu direktora firmi, marketinga i prodaje.

 


 
Njih je u hotelu Double Tree by Hilton okupila HSM informatika, jedini registrovani partner Salesforce-a u Hrvatskoj. CRM rešenja razvijena su kako bi se lakše komuniciralo sa klijentima i upravljalo marketinškim i prodajnim procesima, a Salesforce poslednjih deset godina po tržišnom udelu na globalnom tržištu zauzima prvo mesto.

Hrvoje Supić, direktor prodaje Salesforce-a za Istočnu Evropu i Rusiju, okupljenima je pojasnio kako je korišćenjem ovog rešenja moguće ostvariti kvalitetniji kontakt sa kupcima, ali i neuporedivo bolju saradnju kako unutar firme, tako i sa partnerima. Krajnji rezultat boljeg upravljanja marketinškim i prodajnim procesima je na kraju veće zadovoljstvo klijenata i rast prihoda, što potvrđuju rezultati firmi koje koriste Salesforce rešenja.

Vredi spomenuti i kako je prema američkom časopisu Forbes Salesforce već šest godina na samom vrhu popisa najinovativnijih firmi u svetu, tako da se rešenje kontinualno širi i unapređuje novim mogućnostima.

Juraj i Jakov Urbanke, tehnički i operativni direktori HSM informatike, predstavili su prednosti zbog kojih se korisnici, bez obzira da li se radi o manjim i srednjim firmama ili pak korporacijama, odlučuju za Salesforce. Okupljeni su i na konkretnom primeru iz prakse, od firme Lemax imali prilike da čuju više o iskustvu uvođenja Salesforce-a, zahvaljujući kom su za manje od godinu dana povećali prodaju za 31%, u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

„Pređašnjih godina, napredna rešenja za upravljanje odnosa sa klijentima bila su rezervisana samo za najveće kompanije poput najvećih telekom operatera i banaka, ali rešenja firme Salesforce su omogućila da najbolja svetska iskustva i prakse u upravljanju marketingom i prodajom budu dostupna firmama svih profila. Upravo zbog toga nas veoma raduje da su na događanju bili prisutni predstavnici nekih od vodećih kompanija u Hrvatskoj i regiji, ali i osnivači malih firmi i start-upova koji imaju izraženu ambiciju rasta na inostranim tržištima. Verujemo da je neophodno, da firme koje žele biti konkurentne lokalno i globalno, koriste i najbolja svetska rešenja. Upravo zato smo najpre kao korisnik, a zatim i kao implementacijski partner, odabrali Salesforce“ – istakao je Jakov Urbanke, operativni direktor HSM informatike.