Beograd, 25.4.2017. – Salesforce, vodeće svetsko rešenje u oblasti CRM-a, sistema za upravljanje kupcima, predstavljeno je u Beogradu pred mnogim menadžerima firmi koje posluju u Srbiji i šire..

 


 
Njih je u Falkensteiner hotelu okupila softverska firma HSM informatika, jedini registrovani partner Salesforce-a u Srbiji. CRM rešenja razvijena su kako bi se lakše komuniciralo sa klijentima i upravljalo marketinškim i prodajnim procesima, a Salesforce zadnjih deset godina po tržišnom udelu na globalnom tržištu zauzima prvo mesto.

Vredi spomenuti i kako je prema američkom časopisu Forbes, Salesforce već šest godina na samom vrhu popisa najinovativnijih kompanija u svetu, tako da se rešenje kontinuirano proširuje i unapređuje novim mogućnostima, kako bi svojim korisnicima omogućilo značajna unapređenja u poslovanju.

Istvan Viz, Salesforce Senior Account Executive, okupljenima je pojasnio kako je korišćenjem ovog rešenja moguće ostvariti kvalitetniji kontakt sa kupcima, ali i neuporedivo bolju saradnju kako unutar firme, tako i sa partnerima. Krajnji rezultat boljeg upravljanja marketinškim i prodajnim procesima je veće zadovoljstvo klijenata i rast prihoda, što potvrđuju rezultati firmi koje koriste Salesforce rešenja.

Na događanju su svoja praktična iskustva sa prisutnima podelili i Salesforce korisnici. Tako je Marija Buljugić, menadžer prodaje iz firme Devtech, prezentovala kako njihovoj firmi Salesforce pomaže u izgradnji odnosa sa klijentima na globalnom nivou, dok je Milan Davidović, direktor sektora za brigu o kupcima iz firme Delta Motors, podelio iskustvo implementacije rešenja i predstavio prednosti koje im Salesforce donosi u poslovanju.

Tamara Živanović, menadžer prodaje softvera iz beogradske kancelarije HSM informatike, kao i Juraj i Jakov Urbanke, tehnički i operativni direktori HSM informatike, predstavili su prednosti zbog kojih se korisnici kako bi unapredili poslovanje, bez obzira da je li reč o manjim i srednjim kompanijama ili pak korporacijama, odlučuju za Salesforce.