Beograd, 24.05.2018. - Kompanija HSM informatika, Salesforce Consulting partner za ovaj region, organizovala je svoj drugi Salesforce događaj u Beogradu kako bi predstavila iskustva korisnika kod kojih je implementirala to vodeće svetsko rešenje za upravljanje odnosima s klijentima.

 


 
Govoreći pred gotovo stotinu okupljenih, predavači su istakli zašto je promena nužna za još bolje poslovanje svake kompanije, a prisutni su imali priliku videti i kako Salesforce platforma funkcioniše u praksi.

Zvezdan Horvat Managing Director i suvlasnik kompanije Adizes SEE, okupljenima je objasnio kako mogu ubiti kompaniju ako su dovoljno uporni i na primerima pokazao zašto se kompanije moraju prilagoditi tržištu da bi osigurali rast na sve zahtevnijem tržištu sa sve većom konkurencijom.

Predstavnica Salesforcea za Adriatic regiju i Bugarsku Tina Radojković pojasnila je ulogu Salesforce-a u četvrtoj industrijskoj revoluciji u kojoj se trenutno nalazimo, te kako je do nje uopšte došlo. Osim toga, pokazala je i kako baš uz Salesforce korisnici mogu iskoristiti najbolje u današnjoj situaciji u kojoj je klijent najvažniji, kroz proces Find - Win - Keep, u kojem Salesforce platforma pomaže u svakom koraku - kako pronaći klijente, osvojiti ih i zadržati.

Slaven Stojanović, Head of Sales HSM informatike okupljenima je pak pojasnio na primeru HSM informatike da se za promene ne treba čekati krajnji trenutak, nego o tome treba stalno razmišljati, čak i kad kompanija na tržištu stoji dobro, jer su promene i prilagođavanje zaista ključ uspeha.

Nakon keynote govora, Consultant HSM informatike Dejan Rogan pokazao je kako Salesforce platforma radi u praksi i kako ona može pomoći da klijenti kupuju baš od vas, a nakon demonstracije sledile su dve korisničke priče iz kompanija koje su nedavno prošle proces Salesforce implementacije. Irena Bulat, Managing Director kompanije Adizes SEE, uporedila je Salesforce platformu sa skupocenim automobilom koji treba ceniti, ali i naučiti koristiti na način koji će iskoristiti njegov puni potencijal, i predstavila sve faze procesa kroz koji se Adizes SEE odlučio na implementaciju CRM sistema i prisutnima dala niz korisnih saveta za njihove implementacije.

Salesforce koriste kompanije različitih profila iz različitih industrija, ali i neprofitne organizacije. Kako bi okupljenima približila načine na koji takva platforma može pomoći neprofitnim organizacijama, Fundraising Associate Emina Potrić iz Novak Djoković Foundation objasnila je prednosti mogućnosti sistemskog praćenja finansijskih rezultata, ističući kvalitetnije planiranje kao glavnu prednost koju im je novi CRM doneo.

Nakon predavanja i korisničkih priča, prisutni su imali priliku i učestvovati na nekoj od dve radionice na kojoj su mogli u manjim grupama dodatno proučiti kako platforma funkcioniše i koje su njene mogućnosti. Radionicu vezanu za marketing vodili su Dejan Rogan i Jelena Jelinić, a prisutni su mogli saznati kako kreirati ciljane kampanje s merljivim rezultatima. Slaven Stojanović i Dominik Lasić držali su radionicu vezanu uz prodaju i sales development, i objasnili zašto je specijalizacija prodajnih funkcija jedini put do predvidljivije i efikasnije prodaje