Beograd, 28.05.2019. - Tvrtka HSM informatika, Salesforce Silver Consulting partner za ovaj region, organizovala je još jedan Salesforce događaj u Beogradu, kako bi upoznala okupljene sa mogućnostima i prednostima ove vodeće svetske platforme za upravljanje odnosima sa klijentima.

 


 
Poslovanje se danas menja neverovatnom brzinom - pojavljuju se novi trendovi, a kompanije moraju da se promene u skladu sa tim ako žele da ostanu konkurentne na tržištu. Kako im u tome može pomoći vodeće svetsko rešenje za upravljanje odnosima sa klijentima Salesforce, učesnici su mogli da saznaju juče, 28.5. u beogradskom hotelu Hyatt Regency, na eventu u organizaciji HSM informatike i Salesforce-a.

Događanje je otvorila Salesforce Territory Area Manager Asya Lambrinova, koja je sažela budućnost poslovanja u četvrtoj industrijskoj revoluciji i istakla kako je više nego ikad pre potrebno da različiti sektori međusobno komuniciraju ako žele da opstanu. Head of Sales za Cloud Consulting odjel HSM informatike, Slaven Stojanović, nadovezao se na prvi keynote govor i objasnio kojih devet trenutno aktuelnih trendova će, prema istraživanju, imati najveći uticaj na to kako kupci kupuju.

Zvezdan Horvat, Managing Director and Partner iz firme ASEE u svom izlaganju dao je odgovor na pitanje kako i zašto organizacije moraju da se menjaju i prate ranije navedene trendove. Objasnio je učesnicima da nije dovoljno samo prepoznati trendove, već je potrebno organizovati kompanije prema njima - zastareli sistem i organizacija u firmama nisu održivo stanje ako firme žele da napreduju na današnjem tržištu.

Nakon keynote govora, konzultant HSM informatike Dejan Rogan pokazao je kako sve navedeno pretvoriti u praksu. Učesnicima je pokazao kako Salesforce efikasno povezuje sva odeljenja u firmama i omogućava im da lako upravljaju podacima na jednom mestu. Za kraj, pokazao je kako Salesforce platforma funkcioniše u svakodnevnom radu, koje sve mogućnosti pruža za poboljšanje organizacija, koliko štedi vreme i kako može da podigne kvalitet saradnje klijenata i kolega.

S obzirom na to da je Salesforce prepoznat kao lider u tržišnom udelu u rešenjima za prodaju, marketing i terenski rad, događanje je završeno sa tri paralelne radionice u sve tri oblasti.

Prva iz oblasti marketinga, pod nazivom “Ciljane kampanje s fokusom na klijenta donose merljive rezultate B2B i B2C kompanijama”, na kojoj je Dejan Rogan, Consultant HSM informatike pokazao na konkretnim primerima kako kreirati personalizovane i automatizovane marketinške kampanje prilagođene klijentima. Drugu radionicu pod naslovom “Specijalizacija prodajnih funkcija i sistematizacija prodajnih procesa = uspešnija prodaja” o unapređenju prodaje, održao je Slaven Stojanović, Head of Sales HSM informatike, i pokazao kako je uz kvalitetnu platformu moguće bolje pratiti prodaju i ostvarivati bolje prodajne rezultate. Treća radionica je istraživala oblast terenskog rada, gde je pod nazivom “Kvalitetnija optimizacija resursa za efikasniji rad zaposlenih na terenu” Željko Čačinović, konzultant HSM informatike demonstrirao kako je kroz Salesforce platformu moguće optimizovati resurse i vreme terenskih radnika.

Pročitajte na webu:
PC Press