Zagreb, 26.09.2017. – Firma HSM informatika, Salesforce Consulting partner za Hrvatsku i region, organizovala je svoj treći Salesforce događaj u Hrvatskoj kako bi predstavila iskustva svojih korisnika kod kojih je implementirala to vodeće svetsko rešenje za upravljanje odnosa sa klijentima.

 


 
Baš kao i oni u svetu, i hrvatski korisnici Salesforce-a dolaze iz različitih industrija, pa čak i iz neprofitnog sektora. Primer za ove poslednje je međunarodna organizacija Crveni nosovi klaunovidoktori, kojima je Salesforce donirao licence, a HSM informatika obezbedila implementaciju sistema, kako bi ih podržali u misiji donošenja osmeha i radosti deci koja se leče u bolnicama. Izvršna direktorka hrvatske ogranka Crvenih nosova Mladenka Majerić predstavila je na događaju njihov rad i pojasnila kako im je uvođenje Salesforce-a pomoglo da efikasnije prate transparentnost svog finansiranja i poboljšaju komunikaciju sa svojim donatorima.

Govoreći pred stotinak okupljenih o trendovima u prodaji, Jakov Urbanke operativni direktor HSM informatike, istakao je koristi od unapređenja tehnologije, ali i naglasio da se preduzeća koja žele da naprave veći iskorak prvenstveno moraju menjati iznutra – primenom najboljih svetskih praksi u vođenju prodaje, kao što su specijalizacija prodajnih funkcija kao i sistemsko praćenje prodajnog procesa.

Predstavnik Salesforce-a za srednju i istočnu Europu Istvan Viz istakao je kako kupci danas prođu 60 posto prodajnog ciklusa pre nego dođu u kontakt sa osobom u prodaji, dok se očekuje kako će do 2020. godine proći čak 85 posto procesa pre tog trenutka. Rekao je kako na prodaju utiče sve od pretrage na Google-u, društvenih medija, korisničkih recenzija do Internet rasprava, zbog čega je trenutni pristup prodaji dugoročno neodrživ.

Kristina Toth Đurić, direktorka računovodstvene službe Dodatna vrednost okupljenima je pojasnila kako je Salesforce njenoj firmi pomogao da lakše prati potencijalne klijente, bolje organizuje podršku klijentima i objedini komunikaciju sa njima na jednom mestu..

Direktor prodaje firme Micro-Link Darko Žvan predstavio je kako su u toj firmi organizovali različite prodajne procese u Salesforce-u, ističući kvalitetnije planiranje buduće prodaje kao glavnu prednost koju im je novi CRM doneo.

 

 
Fotografije by Bojan Šantić