Beograd, 24.05.2018. - Tvrtka HSM informatika, Salesforce Consulting partner za ovu regiju, organizirala je svoj drugi Salesforce događaj u Beogradu kako bi predstavila iskustva korisnika kod kojih je implementirala to vodeće svjetsko rješenje za upravljanje odnosa s klijentima.

 


 
Govoreći pred gotovo stotinu okupljenih, predavači su istaknuli zašto je promjena nužna za još bolje poslovanje svake tvrtke, a prisutni su imali priliku vidjeti i kako Salesforce platforma radi u praksi.

Zvezdan Horvat Managing Director i suvlasnik tvrtke Adizes SEE, okupljenima je objasnio kako mogu ubiti tvrtku ako su dovoljno uporni i na primjerima pokazao zašto se tvrtke moraju prilagoditi tržištu da bi osigurali rast na sve zahtjevnijem tržištu sa sve većom konkurencijom.

Predstavnica Salesforcea za Adriatic regiju i Bugarsku Tina Radojković pojasnila je ulogu Salesforcea u četvrtoj industrijskoj revoluciji u kojoj se trenutno nalazimo, te kako je do nje uopće došlo. Osim toga, pokazala je i kako baš uz Salesforce korisnici mogu iskoristiti najbolje u današnjoj situaciji u kojoj je klijent najvažniji, kroz proces Find - Win - Keep, u kojem Salesforce platforma pomaže u svakom koraku - kako pronaći klijente, osvojiti ih i zadržati.

Slaven Stojanović, Head of Sales HSM informatike okupljenima je pak pojasnio na primjeru HSM informatike da se za promjene ne treba čekati krajnji trenutak, nego o tome valja stalno razmišljati, čak i kad tvrtka na tržištu stoji dobro, jer su promjene i prilagodbe zaista ključ uspjeha.

Nakon keynote govora, Consultant HSM informatike Dejan Rogan pokazao je kako Salesforce platforma radi u praksi i kako ona može pomoći da klijenti kupuju baš od vas, a nakon demonstracije slijedile su dvije korisničke priča iz tvrtki koje su nedavno prošle proces Salesforce implementacije. Irena Bulat, Managing Director tvrtke Adizes SEE, usporedila je Salesforce platformu sa skupocjenim automobilom koji treba cijeniti, ali i naučiti koristiti na način koji će iskoristiti njegov puni potencijal, te predstavila sve faze procesa kroz koji se Adizes SEE odlučio na implementaciju CRM sustava i prisutnima dala niz korisnih savjeta za njihove implementacije.

Salesforce koriste tvrtke različitih profila iz različitih industrija, ali i neprofitne organizacije. Kako bi okupljenima približila načine na koji takva platforma može pomoći neprofitnima organizacijama, Fundraising Associate Emina Potrić iz Novak Djoković Foundation objasnila je prednosti mogućnosti sustavnog praćenja financijskih rezultata, ističući kvalitetnije planiranje kao glavnu prednost koju im je novi CRM donio.

Nakon predavanja i korisničkih priča, prisutni su imali priliku i sudjelovati na nekoj od dvije radionice na kojoj su mogli u manjim grupama dodatno proučiti kako platforma funkcionira i koje su njene mogućnosti. Radionicu vezanu za marketing vodili su Dejan Rogan i Jelena Jelinić, a prisutni su mogli saznati kako kreirati ciljane kampanje s mjerljivim rezultatima. Slaven Stojanović i Dominik Lasić držali su radionicu vezanu uz prodaju i sales development, te objasnili zašto je specijalizacija prodajnih funkcija jedini put do predvidljivije i efikasnije prodaje.