salesforce optimiziranje crm-a

5 koraka za optimiziranje vašeg Salesforce CRM-a

 

Muriel Molloy razgovarala je sa Salesforceovim Customer Success Directorom Rodneyjem Apurom da bi naučila kako Rodney osigurava uspješnost Salesforce CRM projekata. Tijekom razgovora raspravljali su o načinima kako osnažiti, pojednostaviti ili ubrzati CRM sustav da bi se umanjile eventualne komplikacije u budućnosti.

Donosimo vam pet savjeta koje Rodney Apura preporučuje kako biste u startu optimizirali svoju Salesforce platformu:

 

◉  1. Osigurajte potporu uključenih u projekt

 

“Tehnologija je beskorisna ako je ljudi ne koriste.” Kad Apura razgovara s klijentima uvijek pita: “Koji je vaš krajnji cilj? Što pokušavate postići?” Kroz odgovore na ta pitanja formira prilagođene procese i tehnologiju koja odgovara poslovnim potrebama toga klijenta.

Trebat će vam pokroviteljstvo uključenih kako bi svi u organizaciji razumjeli zašto uopće implementiraju Salesforce CRM i za što će ga vaša organizacija koristiti.

Zatim trebate saznati zašto je vašoj tvrtki potreban Salesforce za učinkovito vođenje svojeg poslovanja. Apura provjerava da svi u ključnim ulogama kojih se dotiče Salesforce CRM razumiju zašto je tvrtki sad potrebna Salesforce platforma, a to uključuje i krajnje korisnike.

 

2. Pregledajte svoju tehnologiju

 

Kako biste pregledali svoju tehnologiju, Apura vam preporučuje da pogledate trenutno stanje vašeg CRM-a da biste razumjeli kvalitetu podataka koje u njemu čuvate i utjecaj na učinkovitost. Budući da je klijentima najvažnija sigurnost, Apura je svjestan da je ovaj korak ključan za prepoznavanje potencijalnih sigurnosnih rizika, neučinkovitosti administracije i razumijevanje slijedite li najbolje dizajnerske prakse (koje bi mogle umanjiti učinkovitost svih ako ih ne slijedite na odgovarajući način).

 

3. Pojednostavite korisničko iskustvo

 

Prodajni agenti i agenti korisničke podrške trebali bi prikupljati određene informacije u raznim trenucima prilikom svojih razgovora s korisnicima.

No Apura upozorava da mora postojati ravnoteža između preopterećivanja korisnika i prikupljanja bitnih informacija za posao. “Pošto je održavanje te ravnoteže ključno, najbolji pristup je implementacija pojednostavljenog korisničkog iskustva.”

Kao što veterani administriranja znaju, održavanje skupa značajki unutar sustava može biti zahtjevno. Salesforce Optimizer otklanja nagađanja o tome kako najbolje održavati značajke da bi se mogle skrojiti tako da budu najkorisnije korisnicima u obavljanju svog posla.

 

4. Poboljšajte učinkovitost kroz Salesforce Lightning

 

Da biste maksimizirali vrijednost prebacivanja svog poslovanja na Lightning Experience, Apura preporučuje da uložite vrijeme u učenje o njegovim mogućnostima. „Moć Lightninga leži u tome da možete stvoriti korisničko iskustvo koje unaprjeđuje tijek rada i produktivnost, čini posao lakšim i intuitivnijim, te čak transformira vaše poslovanje. Jednom kad razumijete mogućnosti, spremni ste dizajnirati promišljeni prijelaz koji procjenjuje postojeće prilagodbe i uklanja stare probleme. I naoružani ste podacima kako biste uvjerljivo svom vodstvu i drugim sudionicima projekta uvjerljivo predstavili prednosti.”

Lightning uključuje i platformu za lako stvaranje novih komponenti i aplikacija koje je moguće koristiti na svim uređajima. A imate pristup i Lightning Ecosystemu, zajednici partnera koji grade nove Lightning Experience aplikacije i komponente kako biste ponudili još bolje korisničko iskustvo.

I zapamtite – neće biti više ažuriranja za klasični Salesforce – sva funkcionalnost i nove značajke pojavit će se samo u Lightningu! Spremite ovaj popis za optimiziranje svog Lightning Experiencea.

 

5. Mjerite i izmjenjujte svoje procese

 

Konačno, Apura preporučuje da administratori neprekidno mjere što djeluje a što ne kako bi identificirali dvije ključne metrike – usvajanje i upotrebu. Na taj način ćete poboljšati svoje Salesforce prakse i pozitivno utjecati na poslovne procese.

A povratak na tehnologiju samo je koristan ako se ona koristi, Apura kaže da je ovaj korak ključan: “U pogledu usvajanja, možete prepoznati značajke i područja vašeg sustava gdje možda nedostaje interakcije s korisnicima, i te značajke možete pregledati ili ukloniti.”

I na kraju...

 

Ne zaboravite se zapitati, jesu li vaši korisnici zadovoljni Salesforce CRM sustavom? Koriste li značajke zatražene u feedbacku? Ako ne, vaša mjerenja vam daju savršenu priliku za ponovno pokretanje feedback loopa.

 


prenosi:
Dino Damjanović, Marketing Assistant, HSM informatika


Izvor podataka: https://www.salesforce.com/blog/2019/07/set-up-optimize-salesforce-org.html